برگزاری سمینار غدیر در ادبیات فارسی
برگزاری سمینار غدیر در ادبیات فارسی
معاونت پژوهش مدرسه علمیه فاطمة الزهراء(سلام الله علیها) آبادان با همکاری مدرسه علمیه حضرت خدیجه(سلام الله علیها) بندرماهشهر به مناسبت گرامیداشت عید الله الاکبر، عید غدیر سمینار با موضوع «غدیر در ادبیات فارسی» با حضور اساتید آقای دکتر مرتضی دانشمند (از شهر مقدس قم) و سرکار خانم دکتر فرزانه افسردیر (از آبادان) در تاریخ 14 مرداد ماه 1400 در سامانه سیما برگزار گردید.
در این سمینار ابتدا دکتر دانشمند با ارائه اشعار در مورد غدیر و فضائل امام علی(علیه السلام) و معرفی کتبهای تألیف شده در زمینه غدیر ویژه کودکان، نوجوان توسط ایشان از جمله لحظههای دلپذیر، قصههایی از غدیر به بیان اهمیت شعر خوانی و شعر گوئی با توجه به روایت امام صادق(علیه السلام) که اشعار عبدی را به کودکان خود بیاموزید، پرداخت.
در ادامه برنامه دکتر افسردیر ضمن عرض تبریک و بیان وقایع مهم تاریخ واقعه غدیر، گفت: غدیر و واقعه آن تنها یک واقعه دینی نیست بلکه غدیر در ادبیات اجتماعی، ادبیات آیینی و ادبیات سیاسی از اهمیت خاصی برخوردار است.
ایشان در ادامه بیان کرد: غدیر در ادبیات فارسی به عنوان یک مظهر شادی بخش، میعاد و برادری، دوستی و محبت و جانشینی در گذشته به یاد میآوردند آن هم در حیطه دین. اما بعد از انقلاب اسلامی ایران مسئله غدیر و واقعه آن جنبههای دیگری از جمله: اجتماعی، سیاسی، اعتقادی و حتی به عنوان یک درس و مکتب در ادبیات فارسی ما و در جامعه ما مطرح شد.
دکتر افسردیر ضمن بیان اهمیت واقعه غدیر برای رشد کمال انسان و هدایت بشر، گفت: غدیر در ادبیات فارسی در قرون چهارم و پنجم کمتر مطرح شده اما در قرنهای بعدی شعر در زمینه غدیر و فضائل امام علی(علیه السلام) قابل مشاهده است؛ و اولین شخصی که به شعرسرایی در مورد امام علی(علیه السلام) و غدیر پرداخت کسایی مروزی بود. و رفته رفته شعرای دیگری همچون فردوسی، مولانا (از اهل تسنن)، شهریار، ناصر خسرو و دیگر شعرا به بیان اهمیت غدیر و وجود مبارک امام علی(علیه السلام) در این جهان هستی به شعرسرایی پرداختند.
ایشان در ادامه به بیان اشعار غدیر از شاعران فارسی کسایی مروزی، فردوسی، شهریار و غیره پرداخت.