برگزاری کرسی آزاد اندیشی با موضوع: «جایگاه خشونت در قیام عاشورا»
کرسی آزاد اندیشی با موضوع: «جایگاه خشونت در قیام عاشورا»
این کرسی روز چهارشنبه مورخ 98/07/10 در مدرسه علمیه فاطمه الزهراء(سلام الله علیها) آبادان برگزار شد.
در این کرسی استاد ارائه کننده سرکار خانم آلبوغبیش با بیان اینکه عاشورا صحنه تقابل منطق و خشونت است؛ به بررسی شیوه برخورد با دشمنان در سیره اهل بیت علیهم السلام پرداختند و با بیان اینکه در هیچ کدام از این برخوردها خشونت به کار نرفته است؛ تصریح کردند در قیام عاشورا نیز این سیره ادامه داشت و امام حسین علیه السلام در مقام دفاع بودند. و حضور ایشان در کربلا برای امر به معروف ، احیای دین پیامبر اکرم (صلی الله علیه واله) و نجات امت از یزید بود.
در ادامه برنامه چند تن از طلاب به ارائه مطلب در این موضوع پرداختند که برخی طلاب با اشاره به برخی شبهات موجود در این زمینه در مقام پاسخگویی بر آمدند و برخی دیگر با بیان اینکه حرکت امام علیه السلام یک قیام است ، لازمه یک قیام به کارگیری شیوه ای از خشونت دانستند و در این زمینه به بیان ادله پرداختند .
سرکار خانم زینب یارشریفی در مقام استاد منتقد ضمن تعریف خشونت ، قیام امام علیه السلام را نه تنها عاری از خشونت دانستند بلکه بیان کردند که صحنه های عاشورا ، نمایشی از رأفت و مهربانی امام علیه السلام بود. و به ذکر نمونه ایی از این صحنه در دفاع مقدس و با الهام گرفتن از قیام عاشورا اشاره کردند.
در پایان برنامه استاد داور سرکار خانم مائده یارشریفی در ضمن جمع بندی مطالب ارائه شده در کرسی و نقد برخی نظرات بیان داشتند که: دین با خشونت مخالف است اما به صلابت و سختگیری در مقابل دشمنان اصرار دارد با استناد به این آیه “اشداء علی الکفار” . همچنین قیام برای اصلاح امور جامعه و حکومت اسلامی همیشه همراه با جنگ خشونت بار نیست همانگونه که قیام انقلاب اسلامی به همین منظور و بدون جنگ اتفاق افتاد بلکه روشنگری در جامعه سبب ایجاد جریان انقلابی فراگیر در جامعه شد.